woensdag 8 februari 2012

Luie blogger

De schrijver van dit blog is de laatste tijd niet erg productief. Wat is er toch aan de hand? Heeft hij weer problemen met zijn gezondheid? Of heeft hij het juist te druk en is hij nooit thuis? Nou, met de gezondheid gaat het prima en ik ben redelijk actief, maar ook weer niet te druk om af en toe een stukje te tikken. Zonder specifieke reden is het er de laatste tijd weinig van gekomen. Vandaag heb ik me voorgenomen om weer eens iets vaker een teken van leven het net op te slingeren.

Eerst maar even het noodzakelijke kwaad dat werk heet afhandelen. Dat is de laatste tijd best interessant. Ik ben regelmatig in Kuala Lumpur te vinden omdat de director daar is opgestapt en tot twee keer toe een vastgelegde vervanger van gedachte veranderde. Ze hebben dus iemand nodig die leiding geeft aan projecten en aanspreekpunt is voor de klant. Ik heb de afgelopen twee maanden een paar projecten voor Nestle gedaan en dat is een leuke klant om mee te werken.

Daarnaast ben ik bezig om een nieuwe tool te lanceren. Marktonderzoek wordt hier nog veel op ouderwetse wijze gedaan door interviews met pen en papier te registreren. De smartphone is in Zuidoost Azie aan een onstuitbare opmars bezig en dat biedt mogelijkheden voor innovatie. We laten applicaties ontwikkelen voor iPhone, iPad en Andoid telefoons waarmee we met consumenten kunnen communiceren en informatie kunnen vergaren. Oorspronkelijk had ik hiervoor een vriend ingehuurd, maar die werkt onwaarschijnlijk traag en onprofessioneel, dus ben ik net overgestapt op een lokaal bedrijf. Die gaan lekker snel en eind deze maand zal de tool intern gelanceerd worden. Veel bedrijven zijn zeer geinteresseerd in het concept en ik hoop dan ook op een succesvol jaar met het uitrollen van het product in diverse landen. Ik heb de verantwoordelijkheid over ontwikkeling, marketing en sales. Mijn baas droomt al hardop over de Amerikaanse en Europese markt en als hij niet te optimistisch is kan het een leuke en leerzame tijd worden.

Voetbal staat op een laag pitje. De vorige twee seizoenen kwamen er steeds meer Afrikanen in het team. Aardige jongens, maar ik kan niet tegen dat egoistische pleintjesvoetbal en het slechte klok kijken van ze. Ik was dit seizoen gebleven omdat beloofd was dat de Afrikanen er bijna allemaal uit zouden gaan. Die belofte werd echter niet nagekomen en dus ben ik alsnog vertrokken. De afgelopen weekenden heb ik het voetbal nog niet gemist. Als het weer gaat kriebelen, zoek ik wel een team voor de rest van het seizoen. Volgend seizoen ben ik al onder de pannen bij de Scandinavian Vikings - ik zal ze nog wel eens uitleggen dat wij dat een pleonasme noemen. Geen goed team, maar er wordt behoorlijk gedronken na afloop en ze gaan vaak samen stappen. Dat komt dus wel goed.

In mijn vrije tijd ga ik regelmatig fitnessen en zit ik 's avonds vaak op mijn balkon. Shirt uit, muziekje aan, biertje erbij, de blik op de skyline of op de laptop. De elfstedenkoorts heeft op mij geen vat. In het weekend lig ik overdag vaak in en bij het zwembad te luieren en van mijn legendarische classic rock collectie te genieten. Ook ga ik vrijwel ieder weekend een bierje drinken, soms gecombineerd met een potje pool. Soi 11 is tegenwoordig de uitgaansbuurt waar het gebeurt en ik zal daar binnenkort eens wat over schrijven. Zaterdagavond is Premier League avond. De Nederlandse competitie negeer ik, want er bereiken mij allemaal ongeloofwaardige berichten over wat er in en buiten het veld gebeurt. Dat kan niet waar zijn.

Afgelopen zaterdag heb ik wat gedronken met Deborah 'Bolten'. Ze kwam weer eens langs met KLM en dus konden we gezellig bijkletsen over gezamenlijke vrienden en Nederland in het algemeen. Volgende week donderdag landen mijn ouders voor een vakantie van drie weken en hoewel ze een groot deel van de vakantie het land in trekken - ze hebben straks na drie vakanties meer gezien van Thailand dan ik - zullen we aantal keren uit eten gaan als ze in Bangkok zijn. Leuk om ze snel weer te zien. De laatste keer was juni 2010.