zondag 11 januari 2009

Beach Party Ko Phangan








De full moon parties van Ko Phangan zijn wereldberoemd. Bij iedere volle maan komen vele duizenden backpackers naar het strand bij Haad Rin om tot in de vroege uurtjes te feesten. Als je in Thailand woont moet je dat hebben meegemaakt, ook al heb je het eigenlijk niet op house feesten. Bij mijn eerste bezoek aan Ko Phangan was het er niet van gekomen. Dit maal de schade ingehaald en twee feesten bezocht. Het was weliswaar geen volle maan, maar kerst en oud & nieuw waren mooie gelegenheden om grote feesten te organiseren.
De full moon party vind zijn oorsprong in een spontaan verjaardagsfeestje in 1985. Het was schijnbaar nogal gezellig, want men besloot om het feest voortaan bij iedere volle maan te herhalen. Inmiddels zijn er bij de feesten vaak meer dan 20.000 mensen aanwezig. Iedere strandtent heeft zijn eigen dj en over het hele strand is het een festijn van dansen, zuipen, zien en gezien worden. Je kent dat wel. De meest fanatieke feestgangers schijnen tot een uurtje of 10 door te gaan, maar ik ben niet lang genoeg gebleven om dat te verifieren (ben geen 18 meer).
Een kenmerkend element van de parties zijn de buckets. Voor 3 a 4 euro koop je hier een emmertje met een mengeling van whisky of wodka, frisdrank en red bull. Een paar rietjes erin en gaan. Dit wondermiddel krijgt zelfs mensen aan de gang die verder niets met house hebben, al moet ik zeggen dat het in de geweldige setting aan het strand moeilijk is om niet in de sfeer te komen voor een feestje. Het geeft zo'n party wel wat extra's dat iedereen met zo'n emmertje rond loopt. Overigens hebben de full moon parties ook een bedenkelijke reputatie op het gebied van drugs, maar daar hebben we vrijwel niets van gemerkt. Ook wangedrag uit dronkenschap viel niet veel te bespeuren, verbazingwekkend met zoveel Engelsen.
Op eerste kertsdag ben ik met Mattijn geweest, op oudejaarsavond waren Gert, Hein, Rick en Steven er ook bij. Veel zinnigs valt er over zo'n avond niet te melden, dus laat ik het bij een sfeer impressie middels een aantal foto's.

1 opmerking:

Marieke zei

Weer eens wat anders dan de MaPo zo'n Beach Party. Wat een verschil. Hier zitten we met onze schaatsen aan te wachten op wat extra vorst (het is nu -1) en daar loopt iedereen in bikini.