vrijdag 30 oktober 2009

Vertigo





In Bangkok kun je letterlijk en figuurlijk op niveau borrelen en dineren. Er zijn een aantal hoge gebouwen die op de bovenste verdieping een bar huisvesten. De hoogste en bekenste is Vertigo, een onoverdekt rooftop resaurant op de 61e verdieping van Banyan Tree, een hotel waar je voor een naar Thaise begrippen onbescheiden bedrag kunt blijven slapen. De lift stijgt zo snel naar de 59e verdieping dat je oren dicht zitten als je eruit komt. Vervolgens nog twee trappen op en je staat bovenop het smalle gebouw. Inmiddels ben je zowel beneden als boven tot vervelens toe door het overdadig aanwezige personeel met de bekende Thaise glimlach begroet.

Als je boven komt, stap je de Vertigo Grill binnen. Je gaat echter niet in het restaurant zitten, want voor de prijs van een biefstukkie kan de gemiddelde Thai een hele maand eten. Je loopt meteen door naar de andere kant, naar de Moon Bar. Een biertje is nog redelijk betaalbaar en kost een eurootje of 3, gezien de lokatie een schijntje. Nou laat je jezelf niet zo gauw vol lopen voor die prijs, al helemaal niet omdat je na een hapering in het evenwicht het risico loopt om nog sneller naar beneden te gaan dan met die lift, maar een paar drankjes moet kunnen.

61 verdiepingen is een respectabele hoogte die garant staat voor een prachtig uitzicht over het dorp met grofweg 10 miljoen inwoners. De ervaring is extra spectaculair omdat het etablissement onoverdekt is en de railing zo laag dat Herman Brood er zelfs in volkomen benevelde toestand met gemak overheen had kunnen stappen. Bovendien is het gebouw zo smal dat je vanaf elke plek naar meerdere kanten een uitzicht hebt. Ik zal hier geen namen noemen (what happens in Bangkok stays in Bangkok) maar ik ken mensen die zo snel mogelijk weer naar beneden wilden. Met recht een Vertigo ervaring.

Het is goed toeven met een koud biertje en borrelnoten binnen handbereik, het verkoelende windje is gratis. Ik geniet van het uitzicht, vraag me af of in Nederland de herfst al is ingetreden en hoor Bono zingen in mijn hoofd: 'hello, hello, I'm at a place called Vertigo'.

1 opmerking:

Marieke zei

Yo Bro,

De bladeren vallen met grote getalen van de bomen, maar het is nog heerlijk zacht met ook nog een zonnetje. Maar gelukkig het weekend komt eraan, dus het gaat regenen.
Zo nu hoef je niet meer over de Nederlandse herfst na te denken. Kan je voor de volle 100% genieten van je biertje.

Hoe is het met de gezondheid. Blijkbaar goed genoeg om te bieren.

Groeten