woensdag 28 december 2011

And the winner is ...

Er zijn weinig dingen waarin Thailand mondiaal uitblinkt. Bij Olympische Spelen worden niet meer dan een paar medailles bij elkaar geschraapt, wereldkampioenen zijn er weinig en qua intellectuele prestaties heeft het land al helemaal weinig om over op te scheppen. Waterbeheer is ook niet bepaald een onderwep van expertise hier, zoals jullie inmiddels ook weten. Net zoals Nederland uitblinkt in korfbal en schaatsen, zijn de Thai goed in Thai boksen en voetvolley, vooral omdat weinig andere landen aan deze sporten doen. En ze mogen zichzelf dan wel benoemen tot wereldkampioen glimlachen, maar ik ben in landen geweest waar men op het gebied van vriendelijkheid niet onder doet voor de Thai.

Nu is er met dank aan Durex toch een gebied gevonden waarin de Thai lastig te verslaan zijn. De condoomgigant heeft een wereldwijd onderzoek verricht in 36 landen. Men is grondig te werk gegaan en heeft in totaal 29.000 personen geinterviewd over hun seksleven. We hebben het dus over een gedegen onderzoek waar harde conclusies aan verbonden kunnen worden. Een van de vragen betrof vreemdgaan in het huwelijk. En wat blijkt: de Thai blinken uit. Onder de getrouwde mannen is 54% wel eens vreemd gegaan tijdens het huwelijk, daarmee nummer twee Korea (34%) ver achter zich latend. Hulde. De vrouwen zitten dicht tegen de eerste plaats met een score van 59%, maar moeten Nigeria (62%) net aan voor laten gaan.

Deze uitslag is nogal verwarrend als je er een doorsnee reisgids naast legt. Daarin wordt de argeloze toerist namelijk uitgelegd dat zedelijk gedrag diep geworteld is in de Thaise cultuur. Het land heeft weliswaar een bedenkelijke reputatie als seksparadijs voor toeristen, de Thai zelf zouden oh zo preuts zijn. Het Durex onderzoek bevestigt echter waar je hier als expat nogal gauw achter komt: Thailand is het land van de schone schijn. Onder het keurig opgepoetste oppervlak vind je een groot gebrek aan normen en waarden die wij in het Westen belangrijk maken. Dat komt tevens tot uiting in de seksuele moraal, met een officieuze wereldtitel vreemdgaan als resultaat.

Geen opmerkingen: