donderdag 29 december 2011

Kerst in Bangkok

Het is momenteel bijzonder
aangenaam in Bangkok. Het is zonnig, droog en relatief koel met een lage vochtigheidsgraad. Ideaal weer. Het is dan ook prettig om in de stad te vertoeven. In Bangkok wordt kerst door de Thais steeds meer omarmd.
Veel Thais gaan met kerst weg of terug naar hun familie in den lande. Er is dan ook minder verkeer dan normaal in de stad. In het apartementencomplex naast mij, waar alleen maar Thais wonen, was op eerste kerstdag
een feest. De horeca doet uiteraard ook mee. Serveersters zijn in veel bars en restaurants getooid met kerstmutsen. De shoppingmalls spannen echter de kroon. Volgens mij worden de (nep)kerstbomen ieder jaar groter.
Er worden steeds meer moderne shopping malls geopend en die proberen elkaar de loef af te steken als het om kerstversieringen gaat. De Thais zijn bijzonder geil van shopping malls en alles wat blinkt, dus de
kerstversieringen zijn een groot succes. Ze kunnen er uren naar kijken en krijgen geen genoeg van het maken van foto's. En zo lijkt het kerstfeest in Thailand ieder jaar een stukje populairder te worden.







Geen opmerkingen: