zaterdag 27 juni 2009

"Hey Toeeeet,..."






Als groot rockfan mis je toch wat als je naar Bangkok verhuist. Concerten van AC/DC, Metallica, Jan Smit, ik moet het allemaal missen. Nog een meevaller dat ik Michael Jackson niet misloop, of ben ik nu heel egoistisch? Maar wij hebben hier iets waar de hele wereld jaloers op is. The real thing, de band waar alles mee begonnen is...The Fab Four!

Amerikanen die beweren dat ze Elvis tegen zijn gekomen in de supermarkt worden al decennia lang uitgelachen. Als je echter een Thai verteld dat je naast John Lennon in de 7-Eleven stond, zal hij je bloedserieus nemen. Die jongens waren eind jaren 60 de hysterie volledig zat en verlangden naar een land waar de mensen ingetogen en beheerst zijn. De keus viel op Thailand.

John was de eerste. Hij zette na jaren van voorbereiding een schietpartij in scene en kon zich nog net van zijn kogelvrije vest ontdoen voordat hij dezelfde avond nog op het vliegtuig naar de vrijheid stapte. Was hij gelijk van dat irritante wijf af. Twee vliegen in één klap. De rest volgde later en toen Paul McCartney als laatste, na zijn elfde mislukte huwelijk, inzag dat het leven hier beter is, waren The Beatles herenigd.

De boys wilden terug naar de basis en mijmerden over de good old days in de Star Club in Hamburg. Inmiddels houden ze residentie in O' Reilly's aan Silom Road, waar ze elke vrijdagavond voor een dankbaar publiek hun bewierookte repertoire afdraaien. Daar moesten Edwin en ik natuurlijk getuige van zijn. We waanden ons 40 jaar terug in de tijd en het is moeilijk voor te stellen dat deze heren met hun vakkundige deuntjes ooit de gevestigde orde deden gruwelen. Spelen kunnen ze nog steeds, getuige de fimpjes.

1 opmerking:

Marieke zei

Terwijl de jongens met de klei aan het spelen zijn die ze van oom Herrie (= Jerry, mooie verspreking, toch) hebben gekregen, bekijk ik het filmpje. Ze houden de handen op de oren en roepen "hard lawaai". Duidelijk nog niet toe aan de Beatles revival. hihi